“Якщо масок немає, а їх змушують одягати в транспорті – це взагалі абсурд” – нардеп Ольга Стефанишина

Нардеп від “Голосу” Ольга Стефанишина вважає, що медичні маски в транспорті це неправильний захід у протидії коронавірусу.

Про це нардеп від “Голосу” Ольга Стефанишина заявила у “Великому ефірі Василя Зими”, передає Еспресо.TV.

“ВООЗ рекомендує одягати маски у першу чергу людям, які захворіли, які мають респіраторні захворювання. Оці маски, які сьогодні будуть змушені одягати всі кияни в транспорті – маски, які по-суті не гарантують жодного захисту”, – вважає Стефанишина.

За її словами, маска не захищає від вірусу неінфікованих, адже вірус може потрапити до організму через очі.

“Тому крок київської влади здався мені дуже дивним”, – прокоментувала Стефанишина рішення КМДА про обов’язковість масок в громадському транспорті.

“Раціональне використання масок має бути не лише на сторінках рекомендацій ВООЗ , а й в головах чиновників, які такі рекомендації дають”, – заявила вона.

“Я б закликала КМДА все ж таке розпорядження скасувати. Сьогодні є дуже багато кроків, які зроблені, деякі з них є дуже правильні, деякі спірні. Але оцей крок здивував. Якщо масок немає, а їх змушують одягати в транспорт – взагалі абсурд. Я дійсно наголошую, що це неправильна,з точки зору здорового глузду, рекомендація взагалі. І через це і через те, що масок дійсно дефіцит таке рішення не є правильним сьогодні”, – наголосила депутат.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини