“Росія – не “проблемний сусід”, а “екзистенційний ворог”, її мета – знищення України” – Олена Зеркаль

Колишня заступниця міністра закордонних справ України, радниця голови правління “Нафтогазу” Олена Зеркаль пояснила свою думку щодо створення “координаційної ради” та “Національну платформу примирення” з російсько-терорuстuчнuми утвореннями.

Про це Олена Зеркаль написала на своїй сторінці у Facebook:

“Сумно, навіть гірше. Замість кропіткоі роботи з об’єднання суспільства його продовжують розривати на шматки і послідовно насаджувати наратіви російської пропаганди. Чи свідомо це робиться? Вже зрозуміло, що так. А от у чому сенс цього і, які наслідки це матиме для країни?

Звичайно, можна відвернути увагу міжнародного співтовариства від російської агресії, незаконної анексії Криму та окупації частини сходу України, замінити ці дії на “внутрішній конфлікт” і чекати на мир, але це матиме тр@гічні наслідки для суспільства та України як держави.

Дуже небезпечним є і намагання створити у суспільстві образ такого собі “опонента миру” з усіх, хто проти втрати суб’єктності України. Водночас, впевнена, що українське суспільство не хоче миру за будь-яку ціну і не збирається жертвувати своїм суверенітетом та свободою.

Тим часом, Україна зникає як суб’єкт публічної сфери, що має свою політику, інтереси і порядок денний.

Українці завжди боролися за свободу та гідність, в цьому і полягає головна відмінність між Україною і Росією. У нас різні політичні культури. Саме тому і виникає постійне протистояння дискурсу свободи і дискурсу не-свободи, яке є ціннісним протистоянням двох систем, двох різних способів життя та різних систем, які знаходяться у гострому зіткненні.

Росія – це не проблемний сусід, з яким можна домовитися, “просто переставши стpiляти”, а “екзистенційний ворог”, метою якого є повне знищення Української держави.”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини