Зеленський привітав добровольців та закликав створити Меморіал українських героїв

У День українського добровольця Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників українсько-російської війни, які захищали незалежність у лавах добровольчих батальйонів. Президент зазначив, що завдяки самовідданості й героїзму добровольчий рух залишається підтвердженням волелюбності українського народу та незламності його духу.

Про це повідомляє 24 канал

Зеленський подякував українським бійцям, які продовжують виконувати бойові завдання на Сході України. Про це він написав у фейсбуці.

Президент додав, що для України є вкрай важливим збереження світлої пам’яті про героїв-добровольців.

Доки жива пам’ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України у тяжкий для неї час, хто віддав найцінніше – своє життя, доти не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей,
– сказав Зеленський.

Також він звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням створити Меморіал українських героїв та Національний меморіальний комплекс. Аби вшанувати загиблих під час бойових дій на Сході України.

Прошу також опрацювати питання заснування відомчої нагороди для відзначення учасників добровольчого руху,
– додав очільник держави.

Він нагадав, що у грудні 2019 року підписав закон, який передбачає надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які захищали та захищають територіальну цілісність України на Донбасі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини