“У Раді відбувся шабаш. Як ми дожилися до цього?” – Порошенко прокоментував події у парламенті

Шабаш пропутінської “п’ятої колони”, який був влаштований у Верховній Раді напередодні, вкотре доводить – Україну повертають в орбіту Росії, а Зеленський перетворюється на Януковича.

Про це під стінами ДБР заявив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час мітингу проти політичних репресій, – пише Газета.юа.

“Той шабаш, який був влаштований вчора – шабаш Путіна, шабаш пропутінської п’ятої колони, яка називається ОПЗЖ і координується Портновим – куратором ДБР, як ми дожилися до цього? І шабаш тих, хто з ними вступив в союз – маріонеток Коломойського і ставшого на її бік монобільшості “слугу народу” Зеленського”, – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що не йдеться про персоналію Генерального прокурора. Йдеться про нищення незалежності правоохоронної системи в Україні, яка віддана на відкуп людям Портнова і Януковича. І це негативно впливає на імідж України у світі – зазначив Порошенко.

“Руйнується незалежність прокуратури і судів в Україні. Їм замало, що за останні два тижні по всьому світові, починаючи від найавторитетніших видань Польщі “Газети виборчої”, і завершуючи США “Нью Йорк Таймс” пишуть про Україну як про країну, де панує політично вмотивоване правосуддя та політичні переслідування”, – нагадав Порошенко.

“Цього не було з часів Януковича. І це яскрава демонстрація повернення України в часи Януковича, поступового перетворення прокуратури в прокуратуру Пшонки, а Офісу президента – в адміністрацію президента Януковича”, – переконаний Порошенко.

Він застеріг владу від тиску на незалежні ЗМІ, зокрема на Прямий канал. “Ми тут для того, щоб цього не допустити, бо дуже велику ціну Україна і українці заплатили за те, щоб у нас була демократія, щоб у нас була свобода слова. Вони отримали санкцію на проведення обшуків на Прямому каналі, бо їм не подобається, що говорить Прямий канал. Друзі, дивіться Прямий канал, якщо вони його бояться – значить, там кажуть правду”, – закликав Порошенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини