“Більше не можна чекати” – Зеленський виставив ультиматум Путіну щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський вийде з “мінського процесу”, якщо глава РФ Володимир Путін не припинить війну на Донбасі за рік.

Результат пошуку зображень за запитом зеленський путін

Про це сам Зеленський заявив в інтерв’ю The Guardian.

Видання уточнює, що повна версія інтерв’ю буде оприлюднено незабаром.

Президент України розповів, що річний термін для Путіна починає рахуватися з першого саміту “нормандської четвірки” в грудні 2019 року. “Я не дам п’ять років, які мені надали українці, на роботу з Мінським угодами. Я не буду цього робити”, – сказав він.

“Час іде… Уряд може витратити один рік на угоду. Протягом цього періоду вона повинна бути реалізована. Більше не можна чекати”, – заявив український лідер.

Він зазначив, що сподівається домовитися з Путіним, щоб покласти край війні. Водночас він пригрозив вийти з переговорів за рік, якщо не буде жодного прогресу.

Президент також підкреслив, що його розмова з Путіним на “нормандській” зустрічі в Парижі мала “кілька емоційних аспектів. “Думаю, він мене почув. У мене було відчуття. Сподіваюся, воно не помилкове”, – сказав Зеленський.

Зеленський також вказав на наявність “двох або трьох планів” подальших дій після виходу з переговорів, але їх деталі не розкрив.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини