Українські паралімпійці вибороли вибороли 16 медалей на на чемпіонаті світу

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - SEPTEMBER 16: Silver medalist Ilona Biacsi of Hungary, Gold medalist Barbara Niewiedzial of Poland and Bronze medalist Liudmyla Danylina of Ukraine pose on the podium at the medal ceremony for the Women's 1500m - T20 on day 9 of the Rio 2016 Paralympic Games at the Olympic Stadium on September 16, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Friedemann Vogel/Getty Images)

Національна параолімпійська збірна України з легкої атлетики серед спортсменів із порушеннями розумового та фізичного розвитку стала першою на чемпіонаті світу, який завершився в Польщі (Торун).

Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України.

Українські параолімпійці вибороли 16 медалей, серед яких 10 золотих, 5 срібних та 1 бронзова. Усі спортсмени національної збірної повернулися в Україну із високими нагородами, 7 спортсменів з 10 вибороли золоті медалі, з них 5 – мультимедалісти.

Найкраще від команди виступила Людмила Даниліна, яка виборола 4 золоті та 1 срібну медалі, та Юлія Шуляр, у якої 4 “золота”.

“Це унікальний високий результат національної команди на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів із порушеннями розумового та фізичного розвитку в приміщенні”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українські футзалісти з вадами зору втретє поспіль захистили титул чемпіонів світу. Змагання відбулися в турецькій Анталії. На шляху до тріумфу наша команда перемогла збірні Туреччини (4:0), Росії (4:0), Італії (8:1), Англії (3:0), Іспанії (5:0) та Японії (6:0).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини