Замість Захисту Вітчизни у школах тепер вивчатмуть Захист України

Уряд ухвалив відповідну постанову.
Фото: Обозреватель
Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет «Захист України» замість «Захисту Вітчизни». Відповідну постанову ухвалив Кабмін, повідомляє пресслужба Міністерства освіти України, – пише Твоє місто.

Зокрема, як зазначила міністерка освіти і науки Ганна Новосад, українська освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет «Захисту Вітчизни» – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни Україна досі не спромоглася замінити абсолютно радянську назву предмета «Захисту Вітчизни» на «Захист України».

«Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл», – зазначила міністерка.

Додамо, що «Захист України» – обов’язковий для вивчення у 10-11 класах. Учні вивчають предмет на уроках та під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

Новосад також наголошує, що цілі, які будуть закладені в оновлений предмет «Захист України» будуть відображатись і в підручниках, за якими навчаються учні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини