“У Великий Піст треба вимкнути смарфони і подбати про душу” – Папа Римський

На загальній аудієнції у Попільну середу Папа закликав “підключитись” до Євангелії, вимкнути мобілки, подбати про “екологію серця”, відмовитись від зайвого та вирушити шляхом милосердної любові до найбільш потребуючих.

Результат пошуку зображень за запитом папа римський

Про це із посиланням на Радіо Ватикану повідомляє Еспресо.TV.

“Великий Піст – це сприятливий час, щоб звільнити місце для Божого слова. Це час, щоб вимкнути телевізор і розгорнути Біблію. Настав час відірватись від мобільного телефону і підключитись до Євангелії Коли я був маленьким, ще не було телебачення, але існував звичай у Великий Піст не слухати радіо. Чотиридесятниця – це пустеля, це час відмовитись від непотрібних слів, від балаканини, пліток, чуток, а звернути до Бога на “Ти”. Це час присвятити себе здоровій екології серця, очистити своє єство”, – наголосив Папа Франциск.

За його словами, зараз мМи живемо в оточенні, “забрудненому надто великим словесним насильством, багатьма образливими й шкідливими словами, які посилює мережа інтернету”.

“Ми затоплені порожніми словами, рекламою, підступними повідомленнями. Ми звикли чути все про всіх і ризикуємо скотитись у світськість, яка призводить до некрозу нашого серця, і не існує “байпасу”, щоб це вилікуватиме, це може зробити тільки тиша. Нам важко розрізнити Божий голос, Який до нас промовляє, голос сумління, голос добра. Ісус, закликаючи йти в пустелю, запрошує нас слухати те, що має значення, що істотне, що важливе”, – додоав він.

На закінчення катехизи потифік додав, що Великий Піст – це молитва, піст та діла милосердя.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини