Партія “Голос” презентувала стратегію деокупації Донбасу та Криму

Сьогоднішній наш план “холодної деокупації” – це насправді план для обговорення, багато що в ньому можна змінювати. Тому що серйозний план – це той, який підтримує більшість експертів і в який вірить українське суспільство. Але цей – серйозний, заснований він на фундаментальному принципі збереження українських життів.

Заявив лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук на презентації плану щодо відновлення територіальної цілісності України, – пише Газета.юа.

Додав, що вони пропонують мир на українських умовах.

“Ми назвали його “План холодної деокупації”. “Холодної”, бо маємо надію, що саме таким способом, без гарячої фази, ми можемо наблизитися до розв’язання складної проблеми відновлення територіальної цілісності України у повному обсязі… І Донбас, і Крим – це невід’ємна територія України. І ми не маємо права розмінювати одне на одне. “Деокупації” – бо віримо, що нашою кінцевою метою є повернення всіх територій і повернення до мирного життя всіх українських громадян”, – сказав Вакарчук.

“Кінцем війни завжди є перемога, а під перемогою ми розуміємо повернення людей і територій. Мінські угоди теоретично обіцяють нам відновлення територіальної цілісності з фактичним позбавленням суверенітету частини території”, – додав голова фракції партії у парламенті Сергій Рахманін.

План “Голосу”, який партія розглядає як альтернативу наявним домовленостям, в загальних рисах передбачає такі етапи:

– Припинення вогню на всій “лінії фронту” (розмежування) – не менше 6 місяців, бажано року;

– Демілітаризована зона та міжнародна поліцейська місія;

– Початок роззброєння;

– Створення умов для деокупації;

– Початок деокупації та тимчасова міжнародна адміністрація;

– Завершення деокупації та початок реінтеграції Донбасу;

– Перші вибори на звільнених територіях;

– Повернення Криму.

Паралельно з цим Україна має працювати над розбудовою армії, звільненням і захистом громадян України, розбудовою інфраструктури й економіки, захистом інформаційного простору, відшкодуванням збитків внаслыдок російської агресії і відповідальністю за злочини окупантів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини