За внесок в українське кіно: Ада Роговцева отримає почесну Золоту дзиґу

Українська акторка театру та кіно Ада Роговцева отримає почесну нагороду за внесок у розвиток українського кінематографа на четвертій урочистій церемонії національної кінопремії Золота дзиґа.

Результат пошуку зображень за запитом Ада Роговцева

Про це повідомила Українська кіноакадемія, передає НВ Style.

«У 23 роки я отримала звання Заслуженої артистки України. Це було випробування! Переляк! Я розцінила це як аванс і все подальше життя, отримуючи нагороди, сприймаю їх саме так. Роки беруть своє, але хочеться сподіватись, що віддячу вам, люди, і за цей аванс. Дякую, Золота дзиґо!», — прокоментувала майбутнє нагородження Ада Роговцева.

Творчий доробок актриси за понад 60 років — понад 150 ролей в театрі, робота з видатними режисерами, більше 100 теле- та кіноролей, серед яких роботи в картинах Лісова пісня, Камінний господар, Сімейне коло, Розплата, Два місяці, три сонця. Актриса працювала з легендарними режисерами кіно — Йосипом Хейфіцем, Леонідом Осикою, Романом Балаяном та ін. Викладала акторську майстерність у Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, а також в Київському університеті культури і мистецтв.

Ада Роговцева удостоєна Державної премії імені Тараса Шевченка (1981), звання Герой України (2007), Державної премії імені Олександра Довженка за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва (2017). Серед нагород акторки — чотири театральні премії Київська пектораль за найкращу жіночу роль у виставах Дама без камелій, Обдурена, Схоже на щастя, а також за видатний внесок у театральне мистецтво (2004).Нагадаємо, в попередні роки почесною нагородою Золота дзиґа за внесок у розвиток українського кінематографа були відзначені українська актриса театру та кіно Лариса Кадочникова, режисер, сценарист, педагог Вячеслав Криштофович та кінооператор Юрій Гармаш.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини