Сім шкіл Львова ввійшли до рейтингу сотні найкращих в Україні за результатами ЗНО: перелік

Для розрахунків брали до уваги дані 125 651 учня і 3 248 навчальних закладів.

ФОТО: АНДРІЙ САДОВИЙ / ФЕЙСБУК

Сім шкіл Львова ввійшли до рейтингу сотні найкращих навчальних закладів в Україні за результатами ЗНО-2019. Відповідні таблиці опублікували на сайті Фокус, – пише Твоє місто.

Йдеться про Львівський фізмат ліцей, який посів п’яту сходинку в загальному рейтингу. На 24-му місці – ліцей №8, 28-му – Академічна гімназія при Національному університету «Львівська політехніка», 29-му – гімназія «Євшан», 30-му – класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка. Школа гімназія Шептицьких, що на Сихові, посіла 49 сходинку, а на 80-му місці – школа №37.

Даними для розрахунку рейтингу послужили результати ЗНО-2019 Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Усе ж такий підхід, як повідомляє Фокус, не можна назвати абсолютно об’єктивним: вміння учнів відповідати на питання підсумкових тестів не може свідчити про те, що їх школа найкраща у всьому. У Міністерстві освіти і науки готуються перейти до нового способу оцінювання шкіл – інституційного аудиту, який охоплює 50 критеріїв – від успішності до психологічного клімату в колективі.

Додамо, що в рейтингу не враховували школи, де ЗНО здавали менше 20 учнів. Для розрахунків брали до уваги дані 125 651 учня і 3 248 навчальних закладів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини