У Львові зооактивісти просять заборонити використання тварин у циркових виставах

Âî ëüâîâñêîì öèðêå ïðåäñòàâèëè íîâóþ ïðîãðàììó «Êèëèìàíäæàðî», â âîñêðåñåíüå, 25 ÿíâàðÿ 2015 ã. Ôîòî ÓÍÈÀÍ

Відповідна петиція набрала понад 500 голосів.
Фото: ua.tv

У Львові зооактивісти зареєстрували петицію про заборону використання тварин у виставах та розміщення цирків з тваринами на території Львова. Документ вже набрав 505 підписів, яких достатньо для його розгляду сесією ЛМР, – пише Твоє місто.

Авторка петиції Оксана Джус нагадує, що в Україні від 2017 року посилено відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. У законі також ідеться про заборону створення та діяльності пересувних звіринців (зокрема і шапіто з тваринами).

Також Оксана Джус зазначає, що інфраструктура міста не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати в умовах, що вимагають їх біологічні потреби.

«Цирки, що в своїх шоу-програмах використовують тварин, негативно впливають на дітей, викривлюючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи. Виховання дітей має відбуватись на прикладах любові до тварин, а не на прикладах жорстокості і хибному уявленні про відносини між людьми і тваринами», – ідеться в петиції.

Окрім того, ідеться в петиції, діяльність цирків з тваринами несе небезпеку для населення, адже дресирування пригнічують тварин і роблять їх більш агресивними і непередбачуваними.

«Локальна заборона на розміщення пересувних цирків з тваринами в місті перебуває у компетенції органів місцевого самоврядування. Просимо міську раду висловити офіційну заборону виступів шапіто/пересувних цирків з тваринами у Львові та покласти край негуманній експлуатації тварин в циркових виставах на території міста», – закликає петиція.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини