Паніку в Нових Санжарах спровокував соратник Киви – ЗМІ

Соратник Іллі Киви і шанувальник проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Сергій Чередниченко раніше влади повідомив про прибуття в Нові Санжари евакуйованих з Китаю українців.

Саме цією інформацією спровокував паніку серед місцевих жителів, яка призвела до протестів і зіткнень із силовиками. Про це у своєму Facebook повідомив незалежний розслідувач з Полтави Ігор Гавриленко, передає Gazeta.ua.

“Хто сіяв паніку? Зверніть увагу на дати 19 лютого, 10:00, Сергій Чередниченко пише пост про санаторії в Нових Санжарах”, – йдеться у повідомленні.

Також Ігор Гавриленко зазначив: “При цьому Олег Синєгубов, голова Полтавської ОДА, дізнався, що українців з Китаю розмістять у Санжарах, тільки сьогодні, 20 лютого, вранці – о 7-й годині”.

У селищі Нові Санжари на Полтавщині відбулись сутички через заселення в тамтешній медичний центр Національної гвардії евакуйованих з Китаю українців. Місцеві спершу перекрили всі в’їзди до райцентру. Потім агресивно налаштовані громадяни кидали в автобуси і в поліцейських камінням. В одному з автобусів, які везли евакуйованих з Уханю громадян в медсанаторій Нових Санжар, була 8-річна дитина. Поліція затримала 24 протестувальників. Правоохоронці будуть цілодобово посилено патрулюватимуть райцентр, там зосереджений резерв для реагування на ситуацію.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини