В Україні з’являться електронні військові квитки

У тестовому режимі вони будуть наприкінці березня.

Фото: radiosvoboda.org

ФОТО: RADIOSVOBODA.ORG

В українській армії запровадять електронні військові квитки. Про це у інтерв’ю Радіо Свобода повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, – пише Твоє місто.

«У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік», – каже він.

Він пояснив, що це буде картка зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі – або на телефоні, або як пластикова.

Міністр зазначив, що в уряді збираються оцифрувати весь військовий облік та сфомувати базу всіх військовослужбовців.

«Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат», – розповідає очільник Міноборони.

Він запевняє, що гроші з бюджету на це є, техніку на військкомати будуть купувати вже в першому кварталі 2020 року.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини