Офіцер ЗСУ, який розкритикував Зеленського, зібрався до суду: деталі непорозумінь

Офіцер Збройних сил України, якому оголосили сувору догану за критику на адресу президента Володимира Зеленського в мережі, вирішив звернутися до суду.

Роман Ковальов вважає покарання незаконним і таким, що порушує його права і свободи. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, – пише obozrevatel.

Офіцер зазначив, що жоден закон України не забороняє військовому висловлювати свої судження про президента.

Володимир Зеленський

“Ви не хочете критики президента? Не проблема – ухвалюйте Закон і вперед. Поки ж в Україні йдуть справи так, що все, чим я відрізняюся у своїх правах і свободах від цивільних – це я, як військовий, не можу входити в політичні партії. Все. Все інше мені гарантовано Конституцією і міжнародними договорами України”, – написав Ковальов.

Нагадаємо, що документ про догану офіцеру опублікувала юристка, громадська активістка Анна Пашкіна на своїй сторінці у Facebook. Пізніше скандальний наказ і сам пост про нього зникли з її сторінки.

“Ну ти і лошара! Навіть моя дитина впоралася б із керівництвом країни краще! … Вово – геть! Нам уже з тобою все зрозуміло!” – написав Ковальов про Зеленського у Facebook, а потім видалив публікацію.

Донос на офіцера ЗСУ

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини