“Всі так їздили” – Львів’янин просить повернути двосторонній рух на Дорошенка

28 січня Василь Лозовий зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій звернення до Львівської міськради з проханням змінити організацію руху на вулиці Дорошенка. Йдеться про те, щоб повернути двосторонній рух на цій вулиці у центрі Львова.

За словами автора петиції, з 1999 року “всі так їздили”, був доступ для проїзду по Площі Ринок і щоб доїхати від парку імені Франка до вулиці Підвальної достатньо було 5 хвилин, тоді як зараз – мінімум 15 хвилин, передає кореспондент 032.ua.

“Вулицю Дорошенка можна зробити двостороньою, вона може розвантажити частину вулиці Коперника та Січових Стрільців. Якщо петиція набере потрібну кількість голосів, для початку прошу це зробити в якості експеременту, хоча б на 6 місяців і подивитися, що з того вийде”, – заявив Василь Лозовий.

У 2017 році у Львові вирішили облаштувати пішохідну зону на Дорошенка (від проспекту Свободи до вулиці Банкової), при цьому проїзд громадського транспорту у цій частині міста зберегли, а ось приватні автомобілі зобов’язали об’їжджати по вулиці Гнатюка. Таким чином сподівалися пришвидшити рух громадського транспорту. Згодом ближче до проспекту Свободи також перенесли і одну з трамвайних зупинок.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини