Почесною гостею 27 BookForum стане лауреатка Нобелівської премії

epa07909727 (FILE) - Polish writer Olga Tokarczuk attends the press conference for 'Pokot' (Spoor) during the 67th annual Berlin Film Festival, in Berlin, Germany, 12 February 2017 (reissued 10 October 2019). The Nobel Prize in Literature for 2018 is awarded to Tokarczuk, the Swedish Academy announced on 10 October 2019. EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Ольга Токарчук — польська письменниця, есеїстка, сценаристка та психологиня.
фото: syla.news

ФОТО: SYLA.NEWS

Уже у вересні до Львова завітає всесвітньо відома польська письменниця й лауреатка Нобелівської премії Ольга Токарчук. Про це повідомляють на сайті Форуму, – пише Твоє місто.

Під час 27 Львівського міжнародного Book Forum, який цьогоріч відбудеться 16-20 вересня, вона зустрінеться із українськими читачами та презентуватиме два видання – «Книги Якова» у перекладі Остапа Сливинського (книга надійде в продаж у лютому 2020) та «Химерні оповідання» у перекладі Віктора Дмитрука (книга надійде у продаж у вересні 2020).

Довідка

Ольга Токарчук — польська письменниця, есеїстка, сценаристка, психологиня, лауреатка Нобелівської премії з літератури 2018 року за роман «Бігуни» та Міжнародної Букерівської премії 2018 року за роман «Польоти». Ольга Токарчук двічі вигравала найпрестижнішу польську літературну премію «Ніке» за книги «Польоти» у 2008 році та «Книги Якова» у 2015 році. Її книги перекладені більш ніж на 45 мов світу.

Ольга Токарчук виросла в Сулехові: її бабця, яка родом з України, свого часу вийшла заміж за поляка. Вона є випускницею факультету психології Варшавського університету.

Після закінчення університету працювала психотерапевткою у Валбжиху. Коли її перші твори набули популярності, Ольга Токарчук звільнилася з роботи і, переїхавши до Нової Руди, присвятила себе літературній праці. Декілька років вона мешкала в Краянові біля Нової Руди, у Судетах. Краєвиди й культуру цих околиць змальовано в кількох її творах. Зараз Ольга Токарчук мешкає у Вроцлаві.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини