ДБР сьогодні діє на боці країни-агресора – Порошенко

П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував допит в ДБР, назвавши його “поганим спектаклем”.

За словами п’ятого президента, ДБР цілеспрямовано перешкоджає його міжнародній діяльності, призначаючи допити під час важливих заходів, – пише Газета.юа.

“Я був змушений скасувати міжнародний візит до Швейцарії, Давос, де у мене була запланована низка міжнародних зустрічей. І я думаю, що з високою ймовірністю, вони моніторять мою переписку, побачили замовлення квитків і саме в цей день призначили допит в якості свідка”, — заявив Порошенко.

Порошенко підкреслив, що в такому випадку, він офіційно просив допитати його по всіх справах, які ДБР завело проти нього.

“Сьогодні більше години велася дискусія про те, що вони відмовляються мене допитувати… То у них слідчих немає … Тому що їм потрібно шоу”, — заявив Порошенко.

Порошенко додав, що 27 січня має бути присутнім на засіданні Парламентської асамблеї НАТО, але ДБР призначило йому допит на 31 січня.

“Єдине для чого це робиться — це щоб перешкодити моїй міжнародній діяльності…проблема не в тому, що я хочу помандрувати, проблема в тому, що зараз руйнується міжнародна коаліція на підтримку України, у нас в країні жорсткий реванш”, — вважає п’ятий президент.

Коментуючи допит щодо можливої держзради під час підписання Мінських угод, Порошенко заявив про некомпетентність слідчих.

“Це було жахливо … Я ніколи нічого подібного не чув. Потім, що означає перший, другий, третій, четвертий пункт? Так ви ж пункти не даєте! Що вас саме цікавить? Що вас засмучує? Слідчий ховав очі і це був дуже поганий спектакль”, — заявив він.

Порошенко додав, що його переслідування “інспіровані представниками п’ятої колони, а основним замовником цих шоу-вистав є РФ”.

ДБР неодноразово викликало Порошенка на допити, востаннє – на 21 січня. П’ятий президент тоді на допит не з’явився, мотивуючи це тим, що не отримував повістки.

Окремо ДБР повідомило, що п’ятий президент “проігнорував” допити 16 і 17 січня, “попри особисті запевнення в прибутті” і той факт, що повістки вже надсилали йому “за місцем проживання та роботи”.

Таким чином, Порошенко “неодноразово порушив норми кримінально-процесуального законодавства”, вважають у ДБР.

18 листопада ДБР направило в ГПУ проект підозри п’ятому президенту України, нардепу Петрові Порошенку.

У документі йдеться, що Порошенка підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини