Чеський перевізник хоче запустити потяг із Праги до Мостисьок уже у червні

У RegioJet кажуть, що ціна на квитки буде конкурентною, порівняно з автобусними перевезеннями і бюджетними авіакомпаніями.

Із 24 червня чеський залізничний перевізник RegioJet хоче запустити прямий поїзд зі Мостиськ, що на Львівщині, до Праги. Відповідну заявку він подав у Адміністрацію залізничного транспорту Польщі, – пише Твоє місто.

«Ми підтверджуємо, що запит отримали. Наразі його перевіряють з точки зору повноти і відповідності вимогам положень про відкритий доступ. Перевізник вказав, що хоче розпочати поїздки з 14 червня 2020 року», – каже прессекретар Адміністрації залізничного транспорту Польщі Томаш Франковскі.

Водночас Vу RegioJet кажуть, що ціна на квитки буде конкурентною, порівняно з автобусними перевезеннями і бюджетними авіакомпаніями. Потяг курсуватиме до станції Мостиська-2 раз на день у кожному напрямку. У складі поїзда буде 8-12 вагонів. Із Праги він відправлятиметься о 22:10 та прибуватиме в Україну о 9:30.

Додамо, що торік у серпні RegioJet заявив про плани запустити потяг із Праги через Пардубіце, Остраву, Богумин, Краків, Жешув, Перемишль, Медику до станції Мостиська 2, що на Львівщині. Колія європейського зразка 1435 мм заходить у Львівські області до станції Мостиська 1 – наступної після станції Мостиська 2.

Нагадаємо, що інший чеський автобусний і залізничний перевізник Leo Express отримав дозвіл польської адміністрації залізничного транспорту на маршрут Прага – Медика. Також зі Львова до Праги літає український авіалоукостер SkyUp.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини