Український телеканал оштрафували після інтерв’ю з Азаровим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала на 100 тисяч гривень телеканал “НАШ” екснардепа Євгена Мураєва за трансляцію програми “Гордон”, гостем у якій був прем’єр-міністр часів Януковича Микола Азаров.

У програмі прозвучали висловлювання, які порушують закон, ствердили в Нацраді, – пише Газета.юа.

Азаров, вказує Нацрада, використовував формулювання, якими спробував фальсифікувати історичні події, підмінити поняття.

“Озвучені Азаровим формулювання є поширенням необ’єктивної інформації, яка піддає сумніву легітимність органів державної влади України, містять відверте неаргументоване звинувачення представників влади в діях, які переслідуються законом, а саме: у бандитизмі, мародерстві та злочинах, що нав’язує глядачам ставлення до представників влади як до вже визнаних злочинців. У сукупності ці висловлювання сприймаються як заклик до повалення конституційного ладу, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи людини”.

Також його слова назвали прямим продовженням лінії російської пропаганди.

Ведучий, тобто Дмитро Гордон, жодного разу не намагався змінювати риторику Азарова, зупинити його чи перешкодити висловлюванням.

Представниця каналу “НАШ” на засіданні Нацради назвала заяви Азарова “оціночними суденнями гостя” і запропонувала звернутися до експертів, які їх проаналізують, і лише потім розглядати це питання.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини