Митрополит Епіфаній подякував Порошенку за томос

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній подякував п’ятому президенту України Петру Порошенку та всім причетним до отримання Україною томосу про автокефалію.

Епіфаній наголосив, що коли Українська Православна Церква була включена у Диптих як рівноправна автокефальна Церква-Сестра, здійснилася мрія мрія багатьох поколінь та мільйонів вірних українців. Про це предстоятель ПЦУ написав на своїй сторінці в Facebook, – пише Газета.юа

“Ця подія – плід праці дуже багатьох, зокрема і тодішнього глави держави Петро Порошенко. Тривалий час, фактично три десятиліття, українські ієрархи, духовенство та вірні зверталися до держави з проханням підтримати рух за духовну незалежність, захистивши довершення справи від перешкод з боку зовнішніх противників. І п’ятий президент України почув ці звернення та разом з парламентарями, урядовцями, дипломатами зробив дуже багато для того, щоби 6 січня, у Навечір’я Різдва Христового, томос прибув до України”, – наголосив Епіфаній.

“Дякую вам, Петро Олексійович, та всім державним діячам, які допомогли Церкві утвердити назавжди своє історичне і канонічне право на автокефалію”, – додав митрополит.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини