Американські зірки балету емігрували в Україну

Олександр Стоянов, Анна Софія Шеллер і Микола Городинський

Зірка балету, прем’єр Національної опери України Олександр Стоянов запросив працювати на контрактній основі приму-балерину New York City Ballet і San Francisco Ballet Анну Софію Шеллер з США. Зовсім недавно американська балерина підписала контракт і відтепер буде примою-балериною Національної опери України. Також з США приїхав працювати в Україну Микола Гординський, який раніше був солістом театру San Francisco Ballet.

Артисти балету Анна Софія Шеллер і Микола Гординський стали першими західними зірками, які на постійній основі почали співпрацю c українським театром – Національною оперою України, – пише Газета.юа.

“Це артисти високого світового рівня, які привнесуть американський стиль на балетну сцену України, – коментує Олександр Стоянов. -. Анна в минулому році вперше побувала в Україні на моє запрошення, вона танцювала партію Одетти-Одиллії в” Лебединому озері “. Я запропонував їй розвивати кар’єру на нашій сцені. Протягом року ми вели переговори. І ось в новому сезоні 2019/2020 вона буде сяяти як прими-балерина Національної опери України “.

Уже в найближчі дні Анну і Миколу можна буде побачити на фестивалі “BALLET OPEN SPACE”, який Олександр Стоянов проводить разом з Катериною Кухар. Вони будуть танцювати 16 жовтня на прем’єрі балету “Touch of illusion”, 17 жовтня в перлині класичного балету “Лісова пісня” разом з Олександром і Катериною Кухар, а також в останній день фестивалю, 19 жовтня, презентують українському глядачеві свої запальні партії Кітрі і Базиля з балету “Дон Кіхот”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини