Порошенко шантажував Медведчука каналом “112 Україна” – Зеленський

Попередній президент України Петро Порошенко шантажував Віктора Медведчука через закриття телеканалу “112 Україна”.

Про це сказав під час пресмарафону президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання чому влада хоче закрити телеканал “112 Україна”, – пише Газета.юа.

“Ви знаєте чому вам завжди погрожували відібрати ліцензію? Ви ж знаєте? Коли 2-3 роки вас тримали, вибачте будь ласка, ваших власників… Ваш же власник Медведчук?”, – звернувся Зеленський до журналіста каналу.

Журналіст зауважив, що власником каналу є Тарас Козак.

“Ну як це ні? Ми відверто говоримо… Ну Козак, Медведчук – одна історія. Ми ж відверто кажемо, всі журналісти нас бачать. Людина, пан Медведчук, яка має не проукраїнську позицію є вашим власником?”, – додав президент.

Журналіст відповів, що це немає відношення до редакційної політики каналу.

Президент сказав: “Я ж не займаюсь редакційною політикою каналу. Я просто вам нагадую чому. Тому що пан Медведчук з колишньою владою…, не будемо казати з ким – думаю, що це був шантаж. Ось вони вас і тримали – закрити вас чи не закрити, як вам говорити, є у ваших журналістів незалежність чи ні. Ось чим вони займалися”.

Водночас він додав, що його команда ніколи не займалася цим. “Ми не займаємося редакційною політикою. В нашій партії немає власників телеканалів. А, до речі, у однієї партії є ваші телеканали”,- сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що новий склад Нацради повинен “чесно розглядати” питання продовження ліцензії каналу “112 Україна”. “Я не буду на них впливати і я ніколи на них не впливав”,- додав Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини