Державне бюро розслідувань оприлюднило подробиці усіх справ проти Порошенка

Екс-президент є фігурантом 12 кримінальних проваджень

Державне бюро розслідувань порушило 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує п’ятий президент Петро Порошенко. Про це йдеться у відповіді ДБР на запит сайту «Українські новини», – пише zaxid.net

Слідчі, зокрема, вивчають обставини організації проходу кораблів Військово-морських сил через Керченську протоку 25 листопада 2018 року, можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час укладання угоди щодо продажу заводу «Кузня на Рибальському» і телеканалу «Прямий».

Також розслідують справу про можливий неправомірний вплив Порошенка під час проведення конкурсного відбору кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя, втручання в роботу суддів Апеляційного суду Києва, Окружного адміністративного суду Києва у справі про націоналізацію «ПриватБанку», а також втручання в роботу суддів через несвоєчасне призначення на посади.

Окрім того, перевіряють можливі порушення під час внесення до Верховної Ради подання на призначення колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана за відсутності коаліції в парламенті та порушення при скасування розпоряджень Первомайської районної державної адміністрації при зарахуванні земельної ділянки загальною площею 1 500 га до земель запасу державної власності.

Крім того, ДБР займається розслідуванням справ про можливу втрату матеріальних носіїв секретної інформації, про протиправне заволодіння майном бази «Івушка» Українського товариства сліпих, а також можливої незаконного перетину кордону із використанням завідомо підроблених документів.

Водночас ДБР зазначило, що слідчі не дали дозвіл на розголошення у ЗМІ інформації про проведення обшуків та експертиз задля недопущення порушення прав учасників кримінальних проваджень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини