“Хоче закінчити війну!” У Зеленського розповіли, чому Путін погодився на обмін полоненими

Президент України Володимир Зеленський особисто домігся звільнення з російського полону українського режисера Олега Сенцова та інших ув’язнених.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів помічник глави держави Андрій Єрмак, який очолював робочу групу, що займалася питаннями обміну ув’язнених, – пише obozrevatel.

Він вважає, що глава Кремля погодився на обмін полоненими, оскільки бачить, що президент України Володимир Зеленський хоче “чесно і відкрито” закінчити війну на Донбасі.

“Я не був на переговорах, які були до цього. Але, якщо подивитися на те, що відбувається зараз, маю на увазі розведення в Станиці Луганській та інші кроки, то все це дає обережну надію, що процес рухається. І рухається саме тому, що у президента Зеленського є чесне і відкрите бажання припинити війну. Він має відверту й відкриту позицію. Моє особисте відчуття: раніше у політиків такої відкритості не було”, – повідомив чиновник.

Єрмак додав, що спершу переговори з Путіним йшли тільки про звільнення полонених моряків.

“Наскільки я знаю, дійсно розмова починалася з моряків, а вже потім вони домовилися, що до моряків додаємо й інших людей. Але вже 7 серпня було домовлено про 34 особи. Потім вдалося домовитися про 35”, – зазначив він.

Володимир Путін

Помічник президента також розкрив деякі деталі переговорів щодо обміну полоненими.

“Ми відкриті, відверті й ми відкрито заявили, скільки осіб повинні відпустити з нашого боку, і скільки було відпущено з боку Росії. Тому ніяких інших домовленостей над столом, під столом – не існує”, – розповів він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини