Прем’єр – міністром України обрали Олексія Гончарука

У четвер, 29 серпня, під час першого пленарного засідання Верховна Рада проголосувала за призначення прем’єр-міністром України Олексія Гончарука. Його кандидатуру подав президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє: ТСН

Підтримали її  290 народних депутатів.

“В новому уряді красти не будуть. Перед цим новим урядом стоїть найважливіше завдання – економічне зростання. Не по 2-3 відсотки, а мінімум по 5-7%. Це дозволить наближатися нам до того рівня, який зараз прийнятний в світі”, – сказав Гончарук під час виступу у Раді.

Окрім першочергових завдань уряду, він також повідомив, що за декілька тижнів до Києва приїде місія МВФ. Гончарук також зазначив, що Україні варто відходити від планової економіки та думати, як вижити в світі, де тривають торговельні війни.

Олексій Гончарук – досвідчений юрист, адвокат, магістр державного управління. Має науковий ступінь доктора філософії в галузі права. Від вересня 2015 року очолює Офіс ефективного регулювання (BRDO). Був радником першого віцепрем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України. До цього – арбітражний керівничий, засновник та керівний партнер Юридичної фірми “Constructive Lawyers”, голова третейського суду при ВГО “Союз інвесторів України”, заступник генерального директора ТОВ “Перша Українська Індустріально-Інвестиційна Компанія”.  Від травня 2019 працював на посаді заступника голови Офісу президента.

29 серпня відбувається перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі пообіцяли розглянути та ухвалити до 100 законопроектів. До парламенту 9-го скликання

Нова Рада: як відбуватиметься перше засідання та які рішення ухвалюватимуть новообрані депутати
пройшли п’ять партій. За результатами голосування за партійними списками і за мажоритарними округами партія “Слуга народу” отримала коаліційну більшість – 254 мандати,”Опозиційна платформа – За життя” – отримала 54 мандати,”Батьківщина”, зі свого боку, отримала 26 мандатів, “Європейська солідарність” – 25, “Голос” – 20. Ще 10 отримали представники інших партій, 46 депутатів були обрані як самовисуванці. 26 місць в парламенті, як і в минулому скликанні, залишаться пустувати через неможливість провести вибори на окупованих Росією територіях.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини