Львів відмовився від евакуаторів з російськими деталями

Влада міста відмовилася від евакуаторів МАЗ, за які вже внесла аванс, через російські деталі.

Львів отримав три нові евакуатори МАЗ, які планувалося придбати на умовах фінансового лізингу. Однак після огляду і тестового випробування одного з евакуаторів виявили запчастини, виготовлені в РФ, і зауваження до його роботи. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, пише Корреспондент. net.

Зокрема, комісія виявила зауваження до технічних і нормативних характеристик машин. Крім того з’ясувалося, що окремі агрегати двигуна і ходової частини виготовлено в Росії.

“Тому всі зауваження зазначили в акті перевірки, техніку відправлять назад – постачальнику. З огляду на технічні зауваження і законодавчі акти, що забороняють торгівлю з країною-агресоркою, вважаємо неприпустимим використання такої техніки у Львові. Тому ми вимагатимемо від постачальника замінити техніку, щоб вона відповідала технічним і експлуатаційним нормативам для ефективного її використання на вулицях Львова, або ж повернути авансовий платіж”, – зазначив Сергій Бабак.

Як уточнили в пресслужбі міськради, евакуатори виробництва Мінського автомобільного заводу планувалося закупити за програмою лізингу від Укргазбанку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини