“Драма моєї 28-річної недолугої країни полягає у вічному питанні: кого все-таки більше?” – Остап Дроздов

Дроздов

“Я не міг не написати цей текст. Ці вибори повинні зняти останні рожеві окуляри з останнього мрійника”, – відомий львівський журналіст Остап Дроздов.

“…28 наших років – це 5 президентів, 8 парламентів і 16 урядів. І чорна діра в центрі Європи. З порушеними кордонами. З демографією мінус 12 млн. З олігархатом як формою правління. З відсутніми інституціями. З убитим середнім класом. Із субсидіями для 60% населення. З найвищими на континенті міграційними настроями.
28 років – це предостатньо часу, аби довести світові, чи спроможний цей народ творити свою успішну державу.

За 28 років ми провели загальнонаціональні вибори 23 рази. І прийшли в 2019-й рік із таким висновком: у нас є просто територія і просто насєлєніє.

Від Сяну до Дону – це гарно звучить лише у гІмні. А на ділі гімно з Дону перекриє будь-які потуги Сяну. Дон переміг Сян. Дон хоче дружити зі своїм гвалтівником. Він уже завтра готовий обійнятися з тим, хто закатрупив 13 тисяч. Дон готовий амністувати кожного бойовика, який щиро ненавидить хунту. Дон просто хоче бути собою, що значить – одномовно російськомовним, ватним, проросійським, колабораційним.
Ніякі ми не брати. Вони радше здохнуть, аніж відмовляться від Дня Побєди, який їм “порохом пропах”. Українська мова не підходить для їхніх щелеп. Українська пам’ять є для них ворожою. Українська культура є для них сільською.
Їх більше. Їх цілий дивізіон. А коли їм кажуть увімкнути залишки мізків, вони хором відповідають: а нас – рать.

Драма моєї 28-річної недолугої країни полягає у вічному питанні: кого все-таки більше?”

Я не міг не написати цей текст. Ці вибори повинні зняти останні рожеві окуляри з останнього мрійника. 28 наших років –…

Gepostet von Ostap Drozdov am Mittwoch, 24. Juli 2019

Алла Гунченко для Україна Неймовірна

Редакція може не поділяти думку авторів. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини