У Зеленського анонсували звільнення топ-чиновників: названі імена

Наступного тижня (з 10 червня) президент України Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради чотири постанови про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака та глави Служби безпеки України Василя Грицака.

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” повідомив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук, відповідаючи на запитання про плани глави держави щодо звільнення Луценка – пише ОБОЗРЕВАТЕЛЬ

“Що стосується подання на звільнення генерального прокурора, там юридична конструкція складніша, але ми знайшли можливість юридичного обґрунтування.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Наступного тижня президент України направить до Верховної Ради не три, а чотири подання на звільнення, зокрема, генерального прокурора Юрія Луценка“, – сказав Стефанчук.

На запитання ведучої, про яких трьох чиновників ідеться, представник президента відповів: “І тих трьох, у звільненні яких нам відмовили”,маючи на увазі постанови, внесені Зеленським у Раду 30 травня.

“Ми будемо показувати, що в ситуації, в якій сьогодні абсолютне нерозуміння і неприйняття [Радою] позицій президента, президент наполягатиме на тому, що це в межах його конституційних повноважень і чекатимемо плідної реакції з боку Верховної Ради”, – наголосив Стефанчук.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Павло Клімкін
Клімкін

Василь Грицак
Василь Грицак 24 канал

Степан Полторак
Степан Полторак Прес-служба Міноборони

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини