“Зеленський показав, що йому начхати на українців” – Софія Федина (відео)

В ефірі ток-шоу “Ехо України” політологиня і активістка львівського Євромайдану Софія Федина заявила, що за останні п’ять років найбільшим досягненням стало те, що Україна стала суб’єктом міжнародної політики:

“Напевно, ця позиція, яку новообраний президент займає сьогодні, вона є найнебезпечнішою. Тому що у світі ніхто не отримує конкретного посилу, якою буде позиція України. І дуже багато зараз країн, зокрема, якщо ми говоримо про економічний контекст, багато кому ми як кістка в горлі. Тому що ми заважаємо заробляти економічні бали, розвивати економіку своїх держав, бо держави мусять дотримуватись санкцій проти “московської федерації”, – сказала Федина.

Вона зазначила, якщо говорити про інші моменти, то багато кому вигідно позбутися українського питання, забути і зайнятися своїми внутрішніми проблемами або проблемами того самого Європейського Союзу, які у стані перманентної кризи.

“І результат той, що якщо Україна дає посил, що ми не знаємо, куди, що, де і як воно взагалі буде – а може, ми “там”, а може, ми “сям” – в якийсь момент нам скажуть: та з богом, робіть собі що хочете, ми займемося своїми проблемами. І це найстрашніше, що може бути. За ті 5 років найбільшим досягненням для мене як для міжнародника було те, що Україна стала суб’єктом міжнародної політики. Цього не було у всі попередні роки незалежності. Нарешті з Україною ці 5 років говорили на всіх переговорах. І дуже багато де Україна офіційно як в Раді Європи, так і в ОБСЄ, на Генеральній асамблеї чи в Радбезі ООН вказувала світовим лідерам, як має бути, якщо ви хочете, щоб це було право, справедливість, і якщо ви хочете мати поважну позицію у світі”, – додала Федина.

Вона наголосила, що сьогодні світу був даний сигнал, що вони не впевнені у своїй позиції, і ми зразу отримали наслідки.

“Це те, що “московська федерація” розробляє всі механізми, щоб повернутися в ПАРЄ. А виконані зобов’язання? Крим повернуто Україні, Донбас повернуто Україні? Політв’язні Кремля, заручники передані Україні? Що і було завжди в переговорах така центральна позиція, за умови якої Москва може повернутися в ПАРЄ. Нічого. Тобто Москва окупувала, Москва вбила тисячі людей, Москва знущається з усього світу – а давайте ми їх повернемо в ПАРЄ? І це тільки тому, що Україна сьогодні не займає позиції. З іншого боку, щодо “московської федерації” я особисто бачу тотальний злив інтересів України. Якщо ти не маєш позиції щодо московської орди, так вона не тільки пальчик тобі відкусить, а вона всього тебе з’їсть. І це ми бачимо за всі десятки і сотні років, в які ми мали інтеракції з “московською федерацією”. І в даному випадку – хай там роздають паспорти, ну ми якось поговоримо – це означає, що не буде нічого”, – завершила Федина.

Джерело: Marik.co

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини