«Дякую, Петре!» Прихильники Порошенка зібралися на Банковій подякувати президенту за безвіз, армію та децентралізацію

«Дякую, Петре!» Прихильники Порошенка зібралися на Банковій подякувати президенту за безвіз, армію та децентралізацію
theБабель

22 квітня близько 19:00 на Банковій прихильники Петра Порошенка зібралися на акцію «Дякую, Петре!». Організатори заходу заздалегідь розмістили анонс в Facebook.

«Давайте прийдемо і подякуємо Петру Порошенку за все, що зроблено за ці 5 років, за асоціацію, безвіз, армію, децентралізацію та все інше. 19.00, АП, з боку НБУ», — йдеться в повідомленні. Про це інформує the Бабель.

Подякувати Порошенку зібралися кілька сотень людей, у тому числі відомий блогер-порохобот Мирослав Олешко. На Банкову також прийшов звільнений з полону бойовиків у 2016 році житель Луганської області Володимир Жемчугов.

theБабель

Офіційно організатором виступив координатор проекту «Інформаційні війська» Святослав Батів. Він заявив кореспонденту theБабеля, що акція — спонтанна.

«Вирішили зібратися вчора після того, як почули результати екзит-полів. Думаю, що ті люди, які зібралися, вважають, що така електоральна оцінка є незаслуженою для президента, тому що за 5 років було зроблено дуже багато», — сказав Батів.

theБабель

За його словами, це акція-демонстрація. «Якщо Зеленський вирішить повести країну не туди, ми йому нагадаємо, що ми хочемо йти в НАТО та в ЄС», — заявив організатор заходу.

Передбачається, що президент вийде до людей.

Через кілька хвилин після початку учасники почали співати гімн України, після чого охорона відчинила залізні ворота перед будівлею Адміністрації президента, і люди підійшли ближче. Вони скандують «Разом і до кінця», «Порошенко», «Дякуємо», «Слава Україні». Дехто тримає роздруковані аркуші зі словами «Дякую» і назвою міста, наприклад «Дякую. Донецьк».

https://twitter.com/theBabelUA/status/1120359177069780992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1120359177069780992&ref_url=https%3A%2F%2Fthebabel.com.ua%2Fnews%2F29186-spasibi-petre-prihilniki-poroshenko-zibralisya-na-bankoviy-podyakuvati-prezidentu-za-bezviz-armiyu-i-decentralizaciyu

Близько 19:30 до людей вийшов президент Петр Порошенко. Люди зустріли його гучними оплесками. Він заявив, що буде рухатися через поразку до нової перемоги. «Пʼять років тому, на Банковій, я підняв ці прапори…Я сповнений відчуття, що мені нічого казати не треба, ви і так все знаєте», — заявив президент.

Його перебили вигуками «Найкращий» та «До перемоги разом».

«Я щасливий і гордий нашій зустрічі. Хто ви є? Ви найкраща частина нашої команди переможців і наші перемоги ще попереду. Нехай всі це почують! За 5 років ми зробили більше, чим будь-хто за двадцять пʼять років до нас..Ми не дамо їм зруйнувати нашу армію, знищити нашу мову і нашу церкву, зупинити нашу децентралізацію!!!», — наголосив Порошенко.

«Молодець!», — скандував натовп у відповідь.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини