Львів’янка Катерина Крива виборола срібну медаль на етапі Прем’єр-ліги з карате у Дубаї

15-17 лютого в Дубаї пройшов другий етап Прем’єр Ліги. В активі збірної України дві медалі, які здобули Катерина Крива (на фото зліва) та Анжеліка Терлюга.

Змагання, в яких взяли участь 737 спортсменів з 86 країн, проходили на арені Al Wasl Club Venue.

Львів’янка Крива почергово здолала суперниць з Італії (2:2), Франції (2:0), Китаю (6:0). У півфіналі українка перемогла філіппінку Джунну Тсукі (1:0) та вийшла у фінал на чергову зустріч зі своєю давньою суперницею Серап Озчелік з Турції, лідерку поточного світового рейтингу. Туркеня виявилася сильнішою — 7:1.

Одеситка Терлюга перемогла суперниць з Канади (6:0), Японії (3:0), Ірану (3:0). У півфіналі лідерка світового рейтингу здолала за хантеєм єгиптянку Сальму Ельшафі (0:0), а у фіналі зустрілася з другим номером світового рейтингу Вен Цзю-Юн з Китайського Тайпею. У напруженій боротьбі перемогла китаянка — 4:3.

Дві срібні нагороди — дуже непоганий результат для змагань такого гатунку. Наші вітання персональним тренерам призерок – Денису Морозову (Терлюга) та Ігорю Богдану (Крива).

Стас Горуна, на жаль, у третьому бої програв своєму давньому та незручному супернику, американцеві Томасу Скотту – 0:2. Таким чином, американець дещо реваншувався за розгромну поразку від капітана збірної України в Парижі – 0:8.

Додамо, що цього року успіхи на міжнародних турнірах мають особливу вагу – адже вони дають бали для кваліфікаційного рейтингу на Олімпійські Ігри 2020 року в Токіо.

Загалом у Дубаї виступили 16 українських спортсменів. Виступи інших наших каратистів виглядають наступним чином:

5 боїв провела Анастасія Степашко (68 кг), 7-е місце3 бої провів Стас Горуна (-75 кг);

по 2 бої провели Катерина Бігич (-68 кг), Віктор Стефанюк (-60 кг);

по 1 бою провели Анастасія Мястковська (-55 кг), Аніта Серьогіна (-61 кг), Діана Шостак (-61 кг), Галина Мельник (-68 кг), Ігор Угніч (-60 кг), Гнат Пак (-67 кг), Денис Копитко (-67 кг), Євген Дишловенко (-67 кг), Валерій Чоботар (-84 кг), Костянтин Цимбал (-84 кг)

Найближчий великий старт – перший етап Серії А в Зальцбургу (Австрія) 1-3 березня 2019 року.

Karate.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини