4 львівські готелі з вражаючим минулим

За історією ми звикли вирушати в музеї. Але і готель може бути своєрідним музеєм, що зберігає пам’ять про події минулих років. Особливо, якщо він розташований у старовинному особняку з віковою історією. Деякі українські готелі відчинили свої двері сто років тому, інші тільки недавно оселилися в історичних будівлях.

За матерiалами IGotoWorld.com.

Ці стіни зберегли пам’ять про видатні уми, знаменитих художників і письменників. Вони приховують у собі жахливі таємниці і драми.

Таємниці 18 століття: Leopolis, Львів

А ви знали, що відкриваючи перед собою двері львівського готелю Leopolis, ви відкриває завісу, що приховує таємниці 18 століття? До комплексу готелю входить пам’ятник архітектури, перша згадка про який датується ще 1767 роком!

Першим господарем цього будинку був золотих і срібних справ майстер. А в довоєнний час тут розташувалася антикварна крамниця і книжковий магазин, в якому друкували і продавали чудові листівки з чарівними краєвидами Львова. Протягом століть кам’яна споруда зазнала безліч перебудов, але, все ж, зберегла свою середньовічну структуру та елементи ренесансу. Зараз це витончений бутик-готель, що налічує 72 елегантних номери.

Відчути чарівність старовини ви можете, оселившись у готелі або ж заглянувши до його ресторанів та чудових терас.

Адреса: Львів, вул. Театральна, 16.

Ніч з Бальзаком, Казановою і Гагаріним: готель «Жорж», Львів

«Жорж» – це готель-легенда. Найаристократичніший готель Львова ще зберігає подих прекрасної епохи, пам’ятає ріки шампанського, які лилися на званих вечерях.

Аристократична вишуканість – основна родзинка готелю, що з’явився в 1890 році. Тоді він мав назву «De La Rus». У театральному залі, обладнаному в саду, проходили різні карнавали і вистави, демонструвалися твори мистецтва. Але особливим блиском готель засяяв після реконструкції. Над його зовнішнім виглядом працювали відомі віденські архітектори, завдяки яким перевтілилися оперні театри у Відні, Одесі, Турині.

Тризірковий готель змінив назву і став носити ім’я свого засновника, Жоржа Гофмана. На той час це був готель суперкласу, що відповідає нинішньому п’ятизірковому. Тільки уявіть собі: вже сто років тому в «Жоржі» були цілодобова холодна і гаряча вода, центральне опалення, електроліфт. Партер будинку займали елегантні магазини для вельмож, перукарський і парфумерний салони, галантерея. У сяючих залах ресторану з шиком проходили бали і звані вечори. Серед гостей готелю були – Оноре де Бальзак, Етель Войнич, Йоганнес Брамс, Джакомо Казанова, Ріхард Штраус, Ференц Ліст, Юрій Гагарін. Це один з найцікавіших готелів Львова.

Навіть у радянський час готель продовжував приймати гостей. Тільки тоді, як і багато готелів колишнього Союзу, він називалася «Інтурист».

Зараз готель пропонує гостям вишукані номери, ресторан, панорамну терасу. До речі, є тематичні люкси. Один з них виконаний в ретро-стилі і присвячений Оноре де Бальзаку – саме в ньому письменник зупинявся, коли їхав до своєї коханої.

Адреса: Львів, пл. Міцкевича, 1.

Життя богеми: PANORAMA Hotel Lviv

Уявляєте, якби ви прогулюватися вуличками Львова на початку минулого століття, ви б нікого не збентежили питанням «А де тут Нью-Йорк?». Бо саме таку назву мав модний у той час готель. Вишуканий готель, розташований неподалік від львівської перлини – оперного театру, любила богема.

В ньому зупинялася і оперна діва зі світовим ім’ям Соломія Крушельницька, і легендарний німецький композитор Ріхард Штраус. Не дивно, що з такими постояльцями готель намагався випереджати свій час: вже в середині 20-х років минулого століття кожен номер був обладнаний телефонним зв’язком, що було великою подією для Львова.

Згодом готель перейменували в «Дніпро», потім – «Опера». А зовсім недавно, в 2014 році, після масштабної реконструкції, він отримав нову назву – PANORAMA Hotel Lviv.

Назва вибрана не випадково. Адже саме звідси, з великих вікон відкривається чарівна панорама старого Львова з його центральним проспектом, Оперою, старовинними соборами і віковими вежами.

А щоб відчути атмосферу богемного життя, можна обрати для себе вишуканий напівлюкс або тематичний люкс «Опера».

Адреса: Львів, пр. Свободи 45.

Ніч у концтаборі: готель «Citadel Inn»

Стіни п’ятизіркового готелю стали свідками найтрагічніших сторінок історії. Башта № 2, де розташувалися вишукані номери, колись служила камерою смертників і місцем для ведення допитів і тортур. Територія цитаделі була концтабором в часи Другої світової війни.

Але була у Львівської цитаделі й інша сторінка історії. Це єдиний в Україні комплекс фортифікаційних споруд, зведених в середині 19 століття, який зберігся до наших днів. Будівництво цитаделі запланували австрійські військові після так званої «весни народів». Але не для захисту Львова від зовнішнього ворога, а щоб залякати місцеве населення. Цитадель складалася з казарм і шести башт. Зараз збереглися тільки дві: одна не використовується, у другій – готель «Citadel Inn».

Нині гостям пропонують відчути дух австро-угорської імперії, зануритися в епоху розкоші імперського стилю, величі і чарівної грації Львова 19 століття.

Адреса: Львів, вул. Грабовського, 11.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини