Львів – перший в Україні за продажем майна через ProZorro

У 2018 році Львівська міська рада провела 89 аукціонів із продажу майна, об’єктів малої приватизації, оренди та тимчасових торгових споруд. Завдяки цьому місто заробило 138 мільйонів гривень.

Така інформація за даними системи ProZorro.Продажі

Як йдеться на порталі Prozorro.Продажі, Львів опинився на першому місці тому, що працює за кожним напрямом: мала приватизація (продаж підприємств, ділянок, споруд, пакетів акцій компаній, які місту вартістю до 250 млн грн), оренда, майно, тимчасові торгові споруди.

“Місто є лідером з продажів об’єктів малої приватизації – за це львів’яни заробили в 2018 році 135 млн грн. На ці кошти, скажімо, можна утеплити приблизно 40 дитячих садочків”, – вказано у рейтингу.

“Приватизація майна способом аукціону — пріоритет управління комунальної власності Львівської міської ради. Адже аукціони дають змогу отримувати максимальні надходження до бюджету, оскільки під час торгів значно зростає ціна об’єкту”, — наголошує Інна Свистун, начальник управління комунальної власності ЛМР.

Нагадаємо, у грудні у Львові встановили рекорд із продажу нерухомості. Бізнес-партнер бізнесмена Григорія Козловського Юрій придбав 73 м2 на площі Ринок за рекордні 34 млн грн (16,8 тис. доларів/м2).

Нещодавно Львівська міська рада виставила на електронний аукціон будинок на площі Ринок за 50 млн грн. Також напередодні колишній гравець футбольного клубу Григорія Козловського за 27 млн грн придбав будинок на вул. Шевській, 10.

“Поки хтось говорить, як треба боротися з корупцією, Львів – показує, – сказав міський голова Львова Андрій Садовий. – До прикладу, схоже приміщення поруч область “віддала” за ціну, у десять разів меншу”.

За словами Садового, виручені від продажу приміщень гроші місто інвестує в гуманітарну сферу.

“Львів знову показує приклад, як має працювати система в країні. Щоб таку систему побудувати, зверху мають бути люди, які думають про країну, а не про власні приватні інтереси”, – наголосив він.

Джерело: Львів – місто нахнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини