Без житла і грошей: Канадець розповів як місяць був безхатченком у Львові

50-річний Кевіна Луіджі Джордані з Канадади після місяць бродяжництва у Львові поділився враженнями про місто і Україну загалом. Громадянин Канади, який у Львові втратив документи і всі гроші, нарешті повернувся додому. 

 

Як розповів ZAXID.NET фахівець із соціальної роботи Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян Максим Ліщенко, Кевін Джордані (Kevin Luigi Giordani) прийшов до них ще 4 грудня. Чоловік розповів, що загубив усі документи та гроші, однак не зміг пояснити за яких обставин. Також він мав кілька пояснень мети свого приїзду в Україну.

“Оскільки він втратив усі документи і гроші, то ми дозволили йому користуватися послугами нашого відділення. Він розповідав різні історії та іноді плутався у показах. Одного разу він розповів, що приїхав до Львова виключно з туристичною метою. Іншого разу розповідав, що хотів би записатися у Збройні сили України і воювати проти російської агресії”, – розповів Максим Ліщенко.

За правилами Центру, іноземці можуть перебувати у закладі не більше 15 днів. Однак для Кевіна Джордані зробили виняток.

“Зазвичай, якщо до нас потрапляє іноземець, ми одразу повідомляємо консульство і протягом кількох днів його відправляють додому. Наприклад, нещодавно у нас був литовець, який приїхав до друга, вони запили, чоловік втратив усі гроші, але мав при собі паспорт. Ми про нього повідомили литовське консульство і йому одразу купили квиток додому. А з канадійцем було важко, бо він втратив документи і йому треба було виробити посвідчення. Тому ми вирішили дозволити йому бути у нас доти, доки консульство не зробить усі необхідні документи”, – розповів Максим Ліщенко.

Працівники Центру обліку і нічного перебування бездомних довше місяця щоденно спілкувалися з консульством Канади, возили туди Кевіна Джордані. Виробити тимчасове посвідчення для перельоту у Канаду Кевіну Джордані змогли на початку січня. 9 січня працівники консульства заїхали за чоловіком у центр безпритульних та забрали його в аеропорт, звідки його відправили до Канади.

“Наостанок він сказав, що йому було незручно бути у нас, бо в Канаді трошки по-іншому відбувається соціальна робота. Відповідно, там інші умови. Йому було дико це все бачити – таких людей, з якими йому довелось ночувати, у такому стані. Тому він сказав, що має намір приїхати цього літа як турист і виявив бажання завітати до нас, казав, що хоче купити багато солодощів для наших клієнтів”, – додав Ліщенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини