До Львова не впустили першого росіянина

Громадянин РФ не зміг пояснити прикордонникам в аеропорту мети своєї поїздки

У п’ятницю, 30 листопада, авіарейсом із Мінська до Львова прилетіли четверо громадян Росії. У Львівському аеропорту прикордонний контроль не пройшов один із них. Він не зміг пояснити мети своєї поїздки. Про це повідомили у прес-центрі Львівського загону прикордонної служби, пише Zaxid.net

У зв’язку з введенням у десяти областях воєнного стану, в Україну обмежили в’їзд громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Проте, незважаючи на заборону, росіян все ж пускають. Щоправда, за певних умов. Це може бути приїзд за сімейними обставинами або ж наявність документів на право проживання в Україні. У кожному окремому випадку всі рішення ухвалюються на контрольно-пропускних пунктах, кажуть прикордонники.

«Проводиться поглиблене інтерв’ювання з такими групами. З’ясовуються їхні попередні поїздки в Україну, чи не порушували вони до цього українське законодавство. Перевірки проводимо за всіма наявними базами даних, в тому числі через бази Інтерполу. Тісно співпрацюємо з правоохоронними органами. Якщо ж є наявні підстави, або ж іноземці не можуть підтвердити мети своєї поїздки в Україну, таким особам забороняється в’їзд в Україну», – пояснив прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини