Підвищення не буде: Львівська мерія виступила проти підвищення вартості проїзду у машрутках до 7 грн

© Rimantas Matulionis

У Львові міська влада не має наміру розглядати питання щодо підвищення тарифів на проїзд у міських автобусах, поки приватні перевізники не підвищать якість надаваних послуг.

Про це 26 квітня під час брифінгу заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, інформує Zaxid.net.

«Позиція міської влади однозначна: ми не розглядаємо питання підвищення тарифів, оскільки маємо дуже багато претензій до приватних перевізників», – заявив він.

Як інформував ZAXID.NET, львівські приватні перевізники заявили, що діючий тариф у 5 грн для них уже нерентабельний. Вони розрахували новий тариф на проїзд у міських автобусах, який мав би становити 7 грн.

За словами Сергія Бабака, підвищувати тарифи, не покращуючи сервіс, і не виконувати свої зобов’язання за договорами та перед мешканцями Львова – неприпустимо.

Він повідомив, що приватні перевізники не дотримуються паспортів маршрутів щодо випуску необхідної кількості автобусів на них.

«Якщо у комунального підприємства вихід автобусів на маршрути становить 90% і більше, то у приватних перевізників – 50-60%. Така ситуація є ганебною. Ми вимагаємо від перевізників забезпечити випуск на маршрут тої кількості автобусів, яка передбачена затвердженими паспортами, і виконання тих умов, з якими перевізники вигравали конкурс. По-друге, вони мають забезпечувати чистоту в автобусах, відремонтувати їх, забезпечувати належну якість послуг. У першу чергу вони мають зайнятися цим, а не постійним шантажем щодо підняття тарифів», – прокоментував Сергій Бабак.

Приватні перевізники мають намір пропонувати тариф у 7 грн після проведення нового конкурсу перевізників у Львові, який за інформацією голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, може відбутися у травні.

Зазначимо, вартість проїзду у міських автобусах встановлюється рішеннями виконавчого комітету ЛМР. Перед затвердженням нового тарифу проект рішення має пройти обговорення з громадськістю та погодження Антимонопольного комітету. Тобто процедура зміни тарифу займає кілька місяців. Востаннє тариф змінювався в грудні 2017 року, коли вартість проїзду в автобусах зросла з 4 до 5 грн.

Крім того, з 16 квітня вартість проїзду в електротранспорті Львова зросла з 3 до 5 грн і вперше зрівнялася з вартістю проїзду в маршрутках.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини