10 кроків до першого е-квитка у Львові: коли ж з’явиться «ЛеоКарт»?

Цьогоріч розпочнеться безпосередня реалізація проекту. Про більш конкретні етапи впровадження нових технологій у громадському транспорті розповів 16 квітня під час прес-конференції директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, передає Гал-інфо.

«На кінець квітня 2018 року готуємо погодження та оголошення технічного завдання на Перший етап тендеру. Власне, чому ж все відбувається так довго? Відповідь проста: Львівська міська рада працює з Європейським банком реконструкцій та розвитку, який ставить дуже високі вимоги до претендентів та процесу організації відбору/ Проте у майбутньому це дозволить працювати системі досконало та беззупинки», – розповів Олег Береза.

2018 рік

Наприкінці квітня мають погодити та оголосити технічні завдання на Перший етам тендеру.
До 29 червня триватиме прийом пропозицій від учасників тендеру, які пройшли попередню кваліфікацію. Попередньо очікується близько 13 учасників.
До 31 серпня вивчатимуть пропозиції.
У вересні заплановано провести Другий етап тендеру. Тобто оцінка цінових пропозицій.
28 вересня мають оголосити результати тендеру. Стане відомий переможець.
У жовтні в «Львівавтодорі» мали би розглянути можливі заперечення та підготувати договір.
І вже 30 жовтня планується підписати цей документ на впровадження системи.

2019 рік

Максимальний термін впровадження становитиме 18 місяців.  Натомість очікуємо, що потенційні                      виконавці зможуть запропонувати коротші терміни, орієнтовно 12-14 місяців.
А вже у 2019 році заплановано встановлення обладнання у рухомий склад.
У січні мали би розпочати встановлення обкладення в рухомі склади.

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Нагадаємо, що торік ЛКП «Львівавтодор» та ЄБРР підписали кредитний договір на суму 10 млн євро про впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту ­­– 11, 2 млн євро.

Як зазначив Олег Береза у коментарі Гал-інфо: «Ще жодної копійки з цієї суми не витрачено, адже нема кому їх витрачати. Коли через тендер ми зможемо визначити  переможця-виконавця, тільки тоді можна буде говорити про освоєння коштів», – зазначив Олег Береза.

Додамо, що назву електронного квитка визначили львів’яни через соцопитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ятеро, однак переміг Андрій Карп’як, який надав найшвидше таку пропозицію.

Олена Ляхович, Гал-інфо.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини