У Львові презентують перший український документальний фільм про жінок на війні

Український кінематограф впевнено крокує на шляху до виходу на міжнародну арену кіно. Так, цими днями презентують черговий витвір від вітчизняного виробника фільмів. Це – фільм «Невидимий батальйон», що розповідає про війну та участь жінок у веденні бойових дій. Про презентацію стрічки в місті Лева розповідає сайт «Ulvovi.info».

Фільм «Невидимий батальйон» вважається унікальним через те, що це перший український документальний кіноальманах про жінок в умовах ведення війни на сході держави. Над режисурою фільму працювали троє спеціалістів – Світлана Ліщинська, Аліна Горлова, Ірина Цілик. До слова, Ірина Цілик вже є загальновизнаною в Україні через свою письменницьку та режисерську діяльність.

Сюжет фільму розповідає історії шести жінок-військовослужбовців, які цілком відрізняються за віком, набутим життєвим досвідом, сферою діяльності. Проте єдине і найсильніше, що об’єднує ці шість різних історій, це війна на сході, яка змусила їх покинути мирне розмірене життя і принести свої цінності в жертву захисту Батьківщини. Проте війна їх не лякає, і в сміливості своїй вони анітрохи не поступаються чоловічій стійкості.

Назва фільму також глибоко символічна, адже батальйон є невидимим тільки через те, що переважно розмови про захист Вітчизни стосуються сильної статі. Мало-хто може назвати імена жінок, які брали участь в війні.

Над зйомками фільму працювали ще минулого року, тоді ж, наприкінці 2017, «Невидимий батальйон» показали на одному з українських телеканалів. Показ кінострічки в місті Лева відбудеться вже 21 березня в Центрі митрополита Андрея Шептицького. Після завершення сеансу глядачі матимуть змогу особисто поспілкуватися з головним режисером фільму.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини