АТОвець зі Львова шукає дівчинку, чий зворушливий лист від неї став його оберегом на передовій

Ветеран АТО зі Львова розшукує дівчинку, чий зворушливий лист із малюнком став для нього справжнім оберегом: допоміг уціліти на війні та не зневіритися після неї.

Десантник Володимир Бруньковський проніс цей клаптик паперу через “найгарячіші точки”, а тепер хоче подякувати авторці Вероніці, котрій зараз має бути близько 13 років, повідомляє ТСН.

“Я люблю свою Україну, захисти мене, повертайся живим”, – ці рядки написала ще 10-річна “Вероніка Ш”. Її малюнок потрапив до Володимира на початку 2015 року біля Станиці Луганської. “Мені чомусь так припало. Я собі взяв і в кишенці у флісці я проносив всю другу кампанію”, – розповів десантник. Нині лист заламінований, але видно, що він заношений. Боєць каже, що це його оберіг і на війні, і в мирному житті.

“Цей листочок мене витягнув, коли в мене вже їхала планка, кажу прямо, вже не вистачало нервів і на людей, і на все, і на себе самого навіть. Я відкривав – і мені ставало легше”, – зізнається він.

Бруньковський – офіцер з династії військових, свого часу залишав службу, бо був розчарований армійською системою, але з початком АТО знову пішов воювати. На війні заговорив українською і українською написав фронтову повість про проблеми армії.

Запевняє, навряд чи знайшов би на це сили, якби не дружина, з якою теж познайомився під час війни, а також щирий дитячий лист. “Оця дівчинка і ця дівчинка мене врятували, якби не вони – все, я не знаю, що би було з моєю психікою, яким би чином я вийшов після повернення з фронту зі своєї фактично деградації”, – зізнається військовослужбовець. Його підтримує і дружина. “Дівчинці я дуже вдячна за те, що вона підтримувала мого чоловіка, не знаючи навіть того”, – каже Вікторія Бруньковська.

Про пошуки дівчинки боєць розповів львівській волонтерці, і вже її публікацію у соцмережі за тиждень поширило понад 16 тисяч людей. Софія Федина каже, що дитячі листи справді стають для бійців рятівними, і розповідає реальну історію з передової. “Хлопці розглядали ті малюнки, і в якийсь момент порив вітру взяв – і ті малюнки розкидав в різні сторони. Хлопці рванули в різні боки, ловлячи ті малюнки, і саме в той момент в те місце, де вони перед цим стояли, влучив снаряд. По суті, вони би всі загинули, якби не вітер і не ті дитячі малюнки”, – розповіла вона.

Ймовірно, авторка листа з Івано-Франківщини, бо на передову саме приїжджали волонтери звідти. На Прикарпатті дівчинку уже шукають за іменем і першою літерою прізвища. “Ім’я Вероніка для нашого міста не є дуже розповсюдженим, тому я думаю, звернемся на департамент освіти і спробуємо у школах. Підпис дівчинка поставила російською, то нас наганяє на думку, що це, може, 3-тя чи 5-та школа, яка мала поглиблене вивчення російської мови, або хтось із переселенців”, – міркує голова обласної спілки ветеранів АТО Андрій Долик. Сам Володимир вірить, що його Вероніка знайдеться. Він хоче зустрітися з нею і просто подякувати.

Джерело: Високий замок

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини