8-річний українець виборов перемогу на міжнародних гонках у Португалії

8-річний український гонщик Олександр Бондарев виборов перемогу у міжнародній картинговій гонці Troféu Bridgestone, яка проходила в Португалії. Про це повідомляє прес-служба Спортивного комітету України.

Олександр виступав на карті з новим для себе двигуном Iame puma, в рамках підготовки до участі у Чемпіонаті Іспанії 2018 року. 3-тє місце за підсумками кваліфікації дали можливість Олександру відразу вступити в боротьбу за лідерство, і в півфіналі він фінішував вже другим. Фінальна гонка видалась дуже напруженою, і в довготривалому протистоянні Олександру вдається перемогти у ній та посісти почесну першу сходинку п’єдесталу.

Також наймолодший учасник міжнародної картингової серії «Rotax Max Challenge», яка зібрала 360 найкращих гонщиків Світу з 62-х країн, приніс найвищу нагороду за всю історію участі України на даних змаганнях.

Як повідомляє Автомобільна федерація України, юному пілоту було важко обігнати досвідчених суперників, що опинилися попереду, про рівень яких кажуть їх титули Чемпіонів Іспанії, Португалії тощо. Але Олександр проводить неймовірну гонку і в дуже напруженій боротьбі, коли важливо було застосувати весь досвід, талант та здібності, пробивається на 7-му позицію на фініші, а за офіційними підсумками стає шостим. При тому, що Олександру всього 8 років. І хоча він наймолодший учасник серед усіх пілотів, він досягає найвищого результату за всю багаторічну історію участі представників від України на Світових Гранд Фіналах «Ротакс».

Джерело: global-ukraine.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини