Зі Львова на гірськолижні курорти (вичерпна інформація)

© kmdsz.ro

Новорічно-різдвяні свята вже добігають кінця, та лижний сезон у розпалі. Ми зібрали інформацію про те, де на Львівщині (і не тільки) можна покататись на лижах, санях та сноубордах.

Гірськолижні курорти © lilypetrovska

Про це пише інтернет видання Твоє Місто

Славське

Відомий та популярний гірськолижний центр на Львівщині. Основні лижні траси прокладені на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл, Варшава. На схилах гори Тростян (1235 м) облаштовані траси для професіоналів. Спускатися новачкам тут не рекомендують. Гора Погар (857 м) – невисока, розташована неподалік с. Славське. На схилах гори Кремінь (інша назва – Політех) прокладені найпростіші траси. Гора Менчіл знаходиться поблизу села Грабовець. На ній облаштовані прості траси, якими можуть спускатись непідготовлені лижники. Для підйому до початку трас на горі Варшава встановлено сучасний швидкісний витяг, проте гора віддалена від поселення.

Відстань зі Львова: 140 км.

Траси: гора Тростян – декілька трас довжиною до 2000 м різного рівня складності; гора Політех – 2 траси довжиною до 1000 м середнього та низького рівня складності; гора Погар – 3 траси довжиною до 1000 м середнього та високого рівня складності; гора Варшава – траса довжиною до 1200 м середнього рівня складності.

Витяги: Тростян – крісельний одномісний, 7 бугельних, бебіліфт; Політех – 2 бугельних; Погар – 2 бугельних; Варшава – бугельний.

Чим добратись:  потяги у напрямку Ужгорода (зупинка ст. Славське), електричка Львів-Мукачево; автобуси Львів-Славське, Ужгород, Стрий. Власним транспортом по трасі КиївЧоп. Координати для GPS: 48° 50′ 0″ N, 23° 27′ 3″ E, 48.833333°, 23.450833°.

Плай

Гірськолижний курорт в Карпатах зручний для жителів Львова своїм розташуванням. На території гірськолижного комплексу облаштовані витяги, найдовший з яких протяжністю 1200 м. Перепад висот сягає 260 м. Прокладені гірськолижні траси як для досвідчених лижників, так і для початківців.

Відстань зі Львова: 140 км.

Траси: 5 спускових трас.За складністю  – 3 червоні (середнього рівня), 2 сині ( легкі) та 1 чорна у верхній частині гори (складна).

Витяги: 2 чотирикрісельні довжиною 1000 м; мультиліфт (бугельний) – 350 м; бебі-ліфт – 350 м.

Чим добратись: комплекс знаходиться за кількасот метрів від траси Київ-Чоп біля с. Плав’є. Проїзд залізницею: до станції Сколе або Воловець (потягами Львів-Лавочне, Львів-Мукачево, Львів-Чоп, Львів-Ужгород). Автобусом: по трасі Київ-Чоп до повороту на с. Плав’є. Автомобілем: через Сколе, поворот на Козьову (курорт Тисовець), Орява, далі поворот на с. Плав’є до комплексу «Плай». Координати GPS: 48°54’6″N, 23°17’43″E.

Орявчик

Розташований курорт на території заповідника «Сколівські Бескиди» недалеко від траси Київ-Чоп. Містить два гірськолижних центри – комплексу відпочинку «Звенів» та комплексу відпочинку «Орявчик». На схилах гір прокладені траси для початківців, середнього та складного рівня. Гірськолижний курорт в Карпатах Орявчик, витяги є на гірськолижному комплексі «Звенів» і готельному комплексі «Орявчик». Підходять любителям сноуборду.

Орявчик © Anuta Drozdova

Відстань зі Львова: 136 км.

Траси: комплекс «Орявчик» має 2 траси середньої складності по 450 м кожна для початківців та дітей; комплекс «Звенів» має 4 траси довжиною від 400 до 1400 м для лижників та сноубордистів. Верхні 400 м траси більш складні, далі вона переходить у плавний спуск. Також тут є траса для сноутюбінгу (катання на надувних санках) довжиною 100 метрів.

Витяги: на лижному комплексі «Звенів»: бугельний  (960 м), бугельний (960 м), бугельний (350 м), витяг для сноутюбінгу (100); у готельному комплексі «Орявчик»: бугельний (400 м).

Чим добратись: залізницею до станції Сколе будь-яким потягом в напрямку Ужгорода, далі на таксі, маршрутним автобусом або за попередньою домовленістю з власниками готелів. Автомобілем треба їхати по трасі Київ-Чоп до с. Козьова, тоді на с. Орявчик за вказівником «Тисовець», «Звенів». Координати GPS: 48° 57′ 56″ N, 23° 16′ 56″ E 48.965556, 23.282222.

Тисовець

Туристично-спортивний комплекс у Львівській області, розташований на висоті 950-1100 м над рівнем моря, у верхів’ї річки Тисовець (басейн Дністра) за 2 км від с. Орявчик.

Тисовець © www.tysovets.ist.ua

Відстань зі Львова: 135 км.

Траси: до спусків «Північ» і «Захід» найпростіше добратися канатною дорогою («кріселка» розраховані на 1 особу), курсують вантажівки, доїзд автомобілем – складний. Траси тут середнього рівня складності. Вони не сполучені між собою — переїзд можливий лише у верхній частині гори. Спуск «Південь» веде до підсаджування на канатну дорогу. Він ускладнений деревно-кущовими заростями та залишками металевих опор. Спуск «Балетник», який розташований праворуч при в’їзді на територію бази, розрахований на початківців і має вечірнє освітлення.

1 – спуск «Північ», 2 – спуск «Захід», 3 – спуск «Південь», 4 – спуск «Балетник»

Витяги: крісельний 1650 м, бугельний 100 м (спуск «Балетник»), бугельний 650 м (спуск «Захід»), бугельний 800 м (спуск «Північ»), підсаджування на «кріселка» 400 м (спуск «Південь»). «Тисовець» також пропонує три лижні трампліни К115, К90, К55 і траси для бігових лиж (5, 10 і 15 км), де тренуються олімпійські збірні з лижних перегонів та біатлону.

Чим добратись: до Тисовця найкраще добиратись власним авто, прямого залізничного сполучення немає. Проте можна залізницею дістатися станції Сколе будь-яким потягом в напрямку Ужгорода. Після того – доїжджати автобусами чи на таксі.

Буковиця

У минулому році в місті Борислав, Львівської області, відкрили новий гірськолижний курорт «Буковиця».

Буковиця © rosonlo

Відстань зі Львова: 98 км.

Траси: загальна протяжність спуску на «Буковиці», назва якого походить від однойменної гори, де розташований курорт, становить близько кілометра. Для початківців та дітей передбачений інший, більш пологий спуск.

Витяги: тут облаштовані два бугельні витяги.

Чим добратись: маршрутками зі Львова (Львів-Борислав або Львів-Східниця). Потягом можна дістатись курортного Трускавця і вже приміськими маршрутками до Борислава.

Майдан

Знаходиться у Жовківському районі Львівської області. На території комплексу «Чарівні озера» є гірськолижний витяг «Майдан».

Відстань зі Львова: 30 км.

Чим добратись: до бази відпочинку можна доїхати зі Львова маршрутним таксі з вул. Куліша за маршрутом Львів-Крехів-Жовква-село Майдан. Можлива доставка груп із залізничного та автовокзалу автобусом.

Майдан, Чарівні озера © Andriy Vasylyshyn

Волосянка

Невелике село Волосянка розташоване в Сколівському районі Львівської області за 8 км від відомого гірськолижного центру. До курорту Волосянка є зручний під’їзд, а на самому курорті – двокрісельний підйомник.

Волосянка © ltclub.com.ua

Відстань зі Львова: 145 км.

Траси: 11 трас різного рівня складності та довжини; загальна довжина трас – до 9000 м; перепад висот – до 552 м; траси – 5 синіх, 5 червоних та 1 чорна.

Витяги: 1 крісельний довжиною 2800 м; 3 бугельних довжиною 700 м, 750 м, 800 м; мультиліфт довжиною 250 м для початківців.

Чим добратись: залізницею до станції Сколе або Воловець, далі автобусом або таксі. Власним автомобілем: до Славського, далі до Волосянки. Координати GPS: 48.780726569520844, 23.427271842956543, 48°46’51” 23°25’38”.

Сколе

Сколе — невеликий гірськолижний комплекс у місті Сколе Львівської області. Траса низького рівня складності для початківців.

Сколе © Вова Яворський

Відстань зі Львова: 110 км.

Траси: траса низького рівня складності для початківців на горі Житня (800 м).

Витяги: 1 бугельний.

Чим добратись: потягом у напрямку Ужгорода, автобусом – по трасі Київ-Чоп у напрямку Ужгорода, авто – по трасі Київ-Чоп до Сколе. Координати GPS: 49° 2′ 1″ N, 23° 30′ 42″ E.

Розлуч

Біля села Розлуч на одній із баз відпочинку прокладена траса для початківців.  Серед розваг, доступних гостям бази, крім лижів, можна відзначити санки та ковзанку.

Село Розлуч © Akademy Dolgoletiya

Відстань зі Львова: 125 км.

Траси: траса для початківців, довжиною до 700 м, низького рівня складності.

Витяги: 1 бугельний (450 м).

Чим добратись: електричкою Львів-Сянки; автомобілем – від Львова через Самбір в напрямку Турки. Координати GPS: 49° 27′ 80″ N, 22° 58′ 48.70″ E

Tvoemisto.tv також зібрало інформацію про гірськолижні курорти Західної України. Пропонуємо найпопулярніші локації, де львів’яни та туристи можуть покататися на лижах чи сноубордах, а також скільки цьогоріч коштують витяги та прокат спорядження (дані станом на грудень 2016-го року).

Додамо, у зв’язку із ускладненням погодних умов, від 13-го січня тимчасово обмежили рух великогабаритного транспорту в Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини