На Львівщині застраховані від коронавірусу медики отримали 1,9 мільйони гривень

Страхові виплати медикам становитимуть 15 тис. грн за умови якщо буде позитивний ПЛР-тест та лікування в стаціонарі.
Фото: freepik.com

ФОТО: FREEPIK.COM

За страховим відшкодуванням, станом на 10 жовтня, звернулося 162 особи. Для 128 осіб виплатили 1 млн 920 тис. грн. Ще кілька осіб подали документи, 285 тис. грн їм виплатять після збору повного пакету оригіналів документів, повідомляє пресслужба ЛОДА, – пише Твоє місто.

За словами помічника координатора Центру при Львівській ОДА у питаннях страхування Кіндрата Гвоздинського, страхуванню підлягають працівники закладів охорони здоров’я міста та області, які залучені до надання допомоги особам інфікованим Covid-19.

Страхові виплати передбачені у розмірі 15 тис. грн кожному медику, інфікованому Covid-19, що підтверджується позитивним ПЛР тестом та за умови стаціонарного лікування.

Також за словами Кіндрата Гвоздинського, через віднесення медиків до групи з високим ризиком інфікування Covid-19, провідні страхові компанії області відмовились їх страхувати. Відтак, ЛОДА запропонувала страховим компаніям альтернативний варіант, який полягає у передачі в адміністративне управління страхової компанії фонду, який формується з благодійних внесків.

Нагадаємо, на Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Коронавірусну інфекцію на Львівщині виявили вже у 26 399 людей. В Україні за минулу добу, коронавірус лабораторно підтвердили у 7 517 осіб.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини