Зеленський про контрнаступ: “Головне – щоб це побачила і відчула Росія”

Президент наголосив, що результатом контрнаступу стане деокупація українських територій.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що складно сказати, як громадяни побачать контрнаступ, але головне – аби його побачила і відчула Росія.

Про це глава держави сказав на спільній із президентом Естонії Аларом Карісом пресконференції 2 червня, пише ТСН

Це не кіно, мені складно сказати, як ви побачите контрнаступ. Головне – щоб це побачила Росія, і не тільки побачила, а й відчула. Особливо ми говоримо про ті війська, які окупували нашу територію”, – заявив Зеленський.

Він наголосив, що результатом контрнаступу стане деокупація українських територій.

Президент додав – коли українські війська почнуть звільняти території держави від російських загарбників, тоді громадяни зрозуміють, що контрнаступ уже відбувається.

Що відомо про майбутній контрнаступ

Українське військово-політичне командування неодноразово заявляло, що плани щодо контрнаступу та його початку тримаються в суворій таємниці, з якою знайоме обмежене коло осіб. Так, в одному з останніх інтерв’ю секретар РНБО Олексій Данілов не став називати якихось конкретних дат контрнаступу, сказавши, що він може початися “завтра, післязавтра або через тиждень”. Данілов зазначив – усе розпочнеться тоді, коли командири вирішать, що “ми можемо отримати найкращий результат на цьому етапі війни”.

За оцінками експертів, російська армія активізувалася і посилила ракетні удари та атаки дронами по Україні, щоб послабити її перед контрнаступом ЗСУ. Однак це навряд чи вдасться ворогу.

ЗСУ достатньо підготовлені для успішного контрнаступу, вважає ексдиректор ЦРУ, генерал Девід Петреус. Він пояснив, що українські сили добре дисципліновані, у них ефективне командування та сучасна зброя, чого немає у противника.

Американський сенатор Ліндсі Грем після нещодавнього візиту до Києва припустив, що контрнаступ може розпочатися відносно скоро. Він також наголосив, що план контрнаступу України “вражає”, і після його початку на росіян чекає “грубе пробудження”.

За оцінками голови Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, вирішальну роль в українському контрнаступі відіграють сучасні танки, які забезпечать вогневу міць і силу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини