В Україні знову вимикатимуть світло? Експерт назвав терміни та причину

В Україні влітку можуть знову вимикати електроенергію. Відключення, ймовірно, застосовуватимуться в липні-серпні.

Наразі в енергосистемі країни існує брак потужностей у пікові години, тому в липні-серпні можуть застосовувати вимкнення електрики. Про це заявив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в етері телемарафону, – пише OBOZREVATEL.

“Судячи з усього, саме бізнес перший буде обмежений у постачанні електрики – і відповідно буде два виходи: імпортувати з Європи або взагалі не працювати. Проте європейська електрика в 2-2,5 рази дорожча ніж в Україні”, – зазначив Харченко.

Раніше повідомлялося, що українців закликають сьогодні ощадливо споживати електроенергію у вечірній час. Справа в тому, що в енергосистемі працює значно менша кількість енергоблоків через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС.

Громадяни можуть допомогти, ощадливо використовуючи електроенергію у вечірні години, особливо з 19:00 до 22:00, пишуть у пресслужбі компанії “Укренерго” 29 травня. Також можна перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч. “Це допоможе зменшити навантаження на енергосистему у вечірній пік споживання та полегшить балансування”, – пояснили в “Укренерго”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини