В Україні пропонують змінити назву Грузії

georgian flag on building close up

У Верховній Раді пропонують офіційно використовувати в Україні історичну назву Грузії – Сакартвело.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про використання в Україні історичної назви Грузії Сакартвело. Картка документа під номером 9329 з’явилася на сайті парламенту, – пише Корреспондент.net .

У пояснювальній записці зазначається, що Тбілісі вже 15 років переконує міжнародних партнерів відмовитися від назви Грузія, яка вважається русифікованою, а саме найменування – російським.

Грузини просять використовувати історичну назву їхньої країни – Сакартвело.

“Назву Грузія використовують у світі близько 20 країн, зокрема й Україна. Більшість із цих країн, це країни пострадянського простору або ті, які зазнавали значного радянського впливу. Грузією цю державу іменують у Росії, Грузія – це імперська назва, а той же переклад Georgia – результат перекладу з російської”, – йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори постанови пояснили, що в офіційних документах від назви Грузія відмовилися вже низка країн, зокрема Південна Корея, Литва, Ізраїль та Японія.

“Відносини України з Грузією глибокі й багатогранні, проте одним із кроків додаткового зближення з боку України може бути, офіційне використання історичної назви Грузії – Сакартвело”, – додали ініціатори постанови.

Крім того, у проєкті постанови пропонується грузинський народ (грузинів) називати картвелами.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини