З рідних у нього був тільки дідусь: на Тернопільщині попрощалися з 19-річним захисником, який загинув на Донеччині (фото)

Україна у розв’язаній Росією війні знову втратила свого захисника. Трагічна звістка прийшла на Тернопільщину. Там попрощалися із 19-річним воїном Романом Корчемним.

Сумну новину повідомили у Шумській територіальній громаді, звідки родом боєць. Корчемний, у якого з рідних був тільки дідусь, загинув, борючись із російськими окупантами на Донеччині, передає 24 канал.

“У рідний дім у с. Стежок повернувся захисник – 19-річний Роман Корчемний, який загинув унаслідок мінометного обстрілу поблизу с. Білогорівка на Донеччині. Юнака в останні роки виховував дідусь, оскільки мама померла, коли хлопцеві було 16”, – йдеться у повідомленні.

На захист України герой став добровільно у січні поточного року. Його було прийнято на військову службу за контрактом. Однак пробути на передовій бійцю вдалося недовго. Ворожа куля забрала життя захисника.

Попрощатися із Корчемним на площу Героїв Майдану в Шумську прийшли сотні місцевих мешканців. Вони не приховували сліз та не стримували емоцій. Священники відправили панахиду за загиблим.

Коли траурний кортеж рушив до Стежка, по всій дорозі героя зустрічали навколішки.

16 березня 2023 року – день похорону Романа Корчемного – у Шумській громаді оголошено днем жалоби.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини