“ЗСУ знищили під Бахмутом стільки росіян, що вистачило б на наступ на Київ” – Defense Express

Бахмут тривалий час залишається найгарячішою точкою на фронті. На захоплення міста-фортеці окупанти кидають величезні сили, які стрімко там же гинуть.

При цьому такої кількості угрупувань росіян вистачило б на стратегічну наступальну операцію. Про це розповів експерт Defense Express Іван Киричевський, передає 24 канал.

Ці сили могли б здійснити повторний наступ на Київ

За словами експерта, захисникам України вдалося у Бахмуті знищити не лише велику кількість особового складу окупантів, а й техніки. Так:

50 тисяч загарбників бути вбиті або поранені,
200 танків – знищеними.

“Грубо кажучи, якби ці війська не знищили, то росіяни могли б їх використати для повторного наступу на Київ. Той успіх, який зараз закладається для планування контрнаступу, може бути несподівано більшим і швидшим, ніж зараз уявляється” – сказав Іван Киричевський.

Спроби загарбати Бахмут та майбутній контрнаступ ЗСУ

Експерт Defense Express підкреслив, що військово-політичне керівництво України не збирається допустити просування росіян далі Бахмута. За найгіршого моделювання ситуації, військам України доведеться відходити з міста після того, як деяка частина росіян буде утилізована.

Натомість за середньооптимістичним сценарієм росіяни так і застрянуть у вуличних боях.

“Був у нас час перетворити Бахмут на фортецю, яка майже або зовсім непрохідна для окупантів” – наголосив Іван Киричевський.

При цьому експерт додав, що відхід ЗСУ за річку Бахмутку був планомірним, адже перед цим було докладено достатньо організаційних зусиль, щоб, поки є можливість, ЗСУ цього не робили. Згодом військові відішли і створили зону ураження, “де ворог отримує на горіхи з усіх видів зброї”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини