РФ зміцнює два напрямки фронту, не знає, де буде наступ ЗСУ – розвідка Британії

Росія стурбована охороною країв своєї лінії фронту.

Британські розвідники вважають, що армія Росії буде зміцнювати два напрями фронту – Запорізький та Луганський. Адже окупанти не можуть вирішити, де буде основний удар Збройних сил України.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, – пише ТСН.

Розвідники наголошують, що РФ додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України – поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня 2023-го окупанти встановили оборонні укріплення між Василівкою та Оріховом у Запорізькій області.

“Незважаючи на нинішній оперативний фокус на центральному Донбасі, Росія стурбована охороною країв своєї розширеної лінії фронту”, – наголошують у звіті.

Зокрема, за даними британської розвідки, про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, а аткож перекидання особового складу. Зазначається, що лінія фронту РФ  становить приблизно 1288 км, а лінія фронту на окупованій території Запорізької області – 192 км.

“Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського “сухопутного мосту”, що сполучає Ростовську область Росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету “визволення” Донбасу, що декларується Росією”, – зауважують у розвідці Британії.

Наразі одна з дилем для російських фахівців з оперативного планування – це вирішити, якій з цих загроз протидіяти насамперед.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини