“Війна може поширитися на Європу”: Австрія й Угорщина вирішили не давати зброю Україні

Австрія та Угорщина не будуть надавати Україні зброю для боротьби з російською агресією. Країни бояться, що війна може поширитися далі по Європі.

Відповідне рішення підтвердили міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер і міністр оборони Угорщини Крістоф Салай-Бобровницький на спільній пресконференції. Вона відбулася 31 січня в Будапешті після зустрічі політиків, передає Daily News Hungary.

Глави МО двох країн заявили, що пріоритетом є стабільність на Західних Балканах.

Таннер стверджувала, що найбільша небезпека – це розширення війни та “нетрадиційні загрози”, такі як зростання нелегальної міграції. За її словами, європейським країнам доведеться тісно співпрацювати, щоби разом вирішити цю проблему.

Салай-Бобровницький при цьому стверджував, що Угорщина “буде на стороні миру” і надає гуманітарну допомогу біженцям, які постраждали від війни.

Зазначимо, що у 2022 році кількість прохань про притулок в Австрії потроїлася – до 108 490 заявок, що робить її країною ЄС із найбільш різким зростанням загалом. Але в Угорщині було зареєстровано найменше заявок – лише 46. Глава угорського МО цей факт не згадав.

Міністри також обговорили двосторонню взаємодію своїх країн, у тому числі у сфері оборони. Таннер сказала, що їхні сили співпрацюють у семи закордонних місіях.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини